Wat zijn de beste horloges om te dragen in de zomer?

Wat zijn de beste horloges om te dragen in de zomer?

Wat zijn de beste horloges om te dragen in de zomer?Maak voor je je horloge omdoet het bandje schoon

De meeste mensen hebben een horloge met een leren bandje. In de zomermaanden is het verstandig om voor je het horloge omdoet, altijd even met een droge doek de band schoon te maken. Bovendien is het verstandig je horloge in de zomer wat losser te dragen. Met het schoonmaken van je horloge probeer je de invloed van de zon op je leren bandje te beperken. Soms echter, is het al te laat en stinkt je bandje een uur in de wind. De aantasting van zweet kan verstrekkende gevolgen hebben overigens, tot aan het afbreken van leer aan toe.

Gebruik enkele druppels vloeibare zeep

Houd je bandje dus schoon en maak hem schoon als er al sprake is van stank. Nadat je het horloge afgenomen hebt met een droge doek, pak je een doek met lauw water, waaraan je een enkele druppel vloeibare zeep toevoegt. Daarna wrijf je in cirkelbewegingen beide kanten van je horlogebandje schoon. Vervolgens verwijder je met een andere, vochtige doek de zeep. Vervolgens leg je je horloge op een plek waar het bandje kan drogen en waar je het later in kunt smeren met een lederconditioner.

Kies voor metaal, siliconen of canvas; dan ben je zomer-proof

Ook in de zomer moet je horloge overeenkomen met de uitstraling van de kleding die je draagt. De kleur van je horloge komt idealiter terug in je kleding. En omdat je in de zomer nou eenmaal lichtere kleding draagt, is een horloge met een lichter polsbandje dus wenselijk. In de zomer doe je het horloge nooit te strak om. Overigens blijken in de zomer horloges met bandjes van metaal, keramische bandjes en siliconen bandjes beter tegen de warmte te kunnen dan die van leer. Ook dat is een overweging die je maakt als je op het punt staat een horloge te kopen. Ook canvas is een materiaal dat prima met de warmte om kan gaan.

Je draagt je horloge om de pols van je niet-dominante hand

Veel mensen vinden het jammer om tijdens de zomermaanden een ander horloge te dragen vanwege de warmte, omdat ze dan juist hun mooie klokkie kunnen tonen. We lopen dan immers vaak in kleding met korte mouwen. In dat geval is het vooral een kwestie van horloge en horlogebandje goed schoonhouden in de warmere maanden. Wat niet anders is in de zomer is dat je je horloge draagt om de pols van de niet-dominante hand.
 

Terug naar blog