WAT ZIJN LEUKSTE NEDERLANDSE HORLOGEMERKEN?

WAT ZIJN LEUKSTE NEDERLANDSE HORLOGEMERKEN?

Wat zijn leukste Nederlandse horlogemerken?

Wist je dat er ook heel veel Nederlandse horlogemerken zijn? Ons land kent verschillende leuke horlogemerken. Wij hebben de 10 leukste Nederlandse horlogemerken voor je opgesomd. Bij een horloge denken de meeste mensen vaak aan Zwitserland. Dit is natuurlijk wel een beetje terecht, want heel veel kwaliteitshorloges komen uit dit land. Toch betekent dit natuurlijk niet dat er in andere landen geen goede horloges worden gemaakt. Vooral niet als we kijken naar ons eigen Nederland. Ons land kent verschillende coole horlogemerken.

1. Fromanteel

Eeuwen terug bestond de familie Fromanteel uit klokkenmakers. Een aantal jaren geleden werd dit horlogemerk nieuw leven ingeblazen in Amsterdam. De horloges van dit merk hebben een moderne-klassieke stijl. Fromanteel produceert zowel quartz als automatische horloges. Fromanteel-horloges stralen luxe uit, maar zijn toch zeer betaalbaar. Watch2Day beschikt over een grote collectie Fromanteel horloges. Een voorbeeld is de Amsterdam Swiss Made Chrono II. Een horloge met een echt Zwitsers uurwerk. Een perfecte combinatie van Nederlandse degelijkheid met Zwitserse kwaliteit.

 

2. Frederique Constant

Frederique Constant is een Zwitsers merk, maar het is in 1988 opgericht door de Nederlanders Peter en Aletta Stas. Dit label is gevestigd in Genève en is sinds een aantal jaren explosief gegroeid. Het merk richt zich op betaalbare luxe producten. In de horlogeontwerpen zijn de Nederlandse roots goed te herkennen. De horloges zijn degelijk en hebben een no-nonsens uitstraling. Tegelijkertijd stralen ze elegantie en luxe uit; iets dat weer echt Zwitsers is.

3. Florijn

Het Nederlandse horlogemerk Florijn produceert horloges met een typisch Dutch design. Het merk werd in 2014 opgericht door de gepassioneerde horlogeliefhebber Hans Heuvelman. Hij verzamelde eerst jarenlang zelf allerlei horloges, hij beoordeelde ze en verkocht ze weer. Vervolgens vertaalde hij zijn ervaring naar een eigen horlogemerk. De naam Florijn staat voor de eerste Nederlandse gulden: de florijn. Het horlogemerk staat ook symbool voor al het goede wat ons kikkerlandje heeft voortgebracht: prachtige architectuur, Hollandse landschappen, dijken en waterkeringen. Allemaal staaltjes van ijzersterke ontwerpkunst. Typisch Dutch Design is een kenmerk van de horloges van Florijn. Naast het herkenbare, aansprekende design worden de horloges gekenmerkt door een groot draaggemak.

4. Prisma

Prisma is één van de grootste Nederlandse horlogemerken. Het is een merk met een missie: mooie herenhorloges aanbieden voor een fijne prijs. En dit gaat het merk goed af. Voor een Prisma-horloge betaal je vaak niet meer dan 200 euro. Het design ziet er prima uit en de uurwerken van de horloges zijn van het bekende, gerenommeerde Japanse merk Myota. Bij Watch2Day bestel je een Prisma-herenhorloge voor een voordelige prijs.

5. Blancier

Als je de naam hoort, zou je denken dat Blancier een Frans of Zwitsers merk is, maar niets is minder waar. Het is een Nederlands merk. Blancier produceert vooral innovatieve horloges. Het label biedt je de mogelijkheid om je eigen mechanische horloge samen te stellen. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe jouw horloge eruit komt te zien. Hierbij bepaal je zelf hoe de wijzerplaat, de bezel en band zijn vormgegeven. Vervolgens laat Blancier de horloges ontwikkelen door Duitse vakmannen.

6. Max

Er zijn tal van grote merken die trendy horloges uitbrengen. Bekende voorbeelden zijn Swatch en Skagen. Echter, er is ook een echt Nederlands merk dat gave horloges produceert. Dit is het merk Max. Het merk is nog redelijk onbekend, maar heeft wel al een flinke collectie die door heel Nederland verkrijgbaar is. Max brengt betaalbare horloges op de markt die er modern en prima uitzien en goede Japanse uurwerken hebben. Bij Watch2Day bestel je online een Max-horloge, zoals de MAX XL.

7. TW Steel

Het merk TW Steel is het bekendste en grootste Nederlandse horlogemerk. Het label werd in 2005 opgericht en brengt horloges uit met een eigen design en een prima prijs/kwaliteitsverhouding. Het merk is niet alleen bekend in eigen land, maar ook ver daarbuiten. Zo heeft het internationale ambassadeurs zoals coureur David Coulthard en zangeres Kelly Rowland. Een horloge van TW Steel herken je aan de stoere uitstraling en de grote horlogekast. De meeste modellen hebben een diameter van 40/50 mm. Watch2Day beschikt over een grote collectie horloges van TW Steel.

8. Kiber

Het merk Kiber werd in 2005 opgericht door de Nederlander Richard Kies. Het is een internationaal geregistreerd label dat betaalbare horloges op de markt brengt. De ontwerpers gebruiken alleen materialen van een hoge kwaliteit. Elk jaar weer brengt Kiber een uitgebreide collectie horloges op de markt in verschillende prijsklassen. Het merk heeft als doel om kwalitatief hoogstaande horloges te leveren tegen een betaalbare prijs. Horloges die iedereen kan betalen.

9. Renard

Renard is een Nederlands horlogemerk dat horloges ontwerpt met een minimalistisch design. Over de grenzen zagen wij dat al eerder. Bekende horlogemerken als MVMNT, Daniel Wellington, Skagen en Komono werden erg populair met hun horloges met minimalistisch design. Het merk Renard doet precies hetzelfde: classy horloges ontwerpen met een goede uitstraling en een vleugje minimalisme. De horloges van dit label zijn een perfecte combinatie van uitstraling met kwaliteit. Geen ingetogen polshorloges, maar ook zeker geen opvallende.

 

10. Danish Design

Anders dan de naam doet vermoeden, is Danish Design een echt Hollands horlogemerk. Het merk maakt horloges in een Scandinavische stijl, elegant en puur. De horloges van Danish Design zijn herkenbaar aan de perfecte vormgeving en de simpele, strakke en elegante afwerking. De horloges van het merk worden ontworpen door Deense topdesigners. Een horloges van Danish Design heeft een hoog draagcomfort en is gemaakt van oersterke materialen, zoals edelstaal, titanium en saffier- of mineraalglas. Watch2Day biedt jou verschillende minimalistische Danish Design horloges voor een voordelige prijs.

Blijf op de hoogte van onze horlogedeals

Wil jij graag een horloge om je pols dragen van een echt Nederlands horlogemerk? Bekijk dan regelmatig onze horlogedeals en scoor een horloge met extra korting. Of blijf op de hoogte van de laatste horlogedeals en volg ons op Facebook en Instagram. Op onze social mediapagina’s houden wij je dagelijks op de hoogte van de voordeligste horlogedeals en horlogetrends.

Abonneer je op onze nieuwsbrief, zodat jij altijd als eerste de voordeligste deals in je mailbox ontvangt.

Terug naar blog