Wat is het verschil tussen een Swiss Made horloge en een ‘normaal‘ horloge?

Wat is het verschil tussen een Swiss Made horloge en een ‘normaal‘ horloge?

Wat is het verschil tussen een Swiss Made horloge en een ‘normaal‘ horloge? 

Ben je op zoek naar een nieuw horloge? Dan kom je vaak de volgende zin of term tegen: ‘Dit horloge heeft een Zwitsers uurwerk’ of ‘Swiss Made’. Wat betekent deze term nu eigenlijk? En is er een verschil tussen een Swiss Made horloge en een ‘normaal’ horloge?

De meeste mensen weten dat horloges met een Zwitsers uurwerk zeer goed zijn. Maar waarom is dat eigenlijk? Waarom is een Swiss Made horloges vaak nét iets beter dan een exemplaar uit China, Amerika of Japan? Je komt er meer over te weten in deze blog.

Wat is het Swiss Made label? 

Een Zwitsers uurwerk staat voor een hoge kwaliteit. Het uurwerk is meestal handgemaakt en heeft dan ook een zeer goede reputatie. Een Swiss Made horloge is een echt kwaliteitslabel dat voldoet aan tal van criteria. Deze kwaliteitsnormen zijn in 1971 in Zwitserse wet opgenomen: de Ordinance. Alleen horloges die aan alle wettelijke kwaliteitsnormen voldoen, mogen het label ‘Swiss Made’ dragen.

 

 

Waarom is er een Zwitsers kwaliteitslabel?

Zwitserland is al eeuwenlang dé grote voorloper als het om kwaliteitshorloges gaat. Om deze reden besloot de Zwitserse regering in 1971 om hun kwaliteitsproducten met het Swiss Made label te beschermen tegen de concurrentie. De invoering van dit kwaliteitslabel was een groot succes. Ook al produceren veel Europese en Aziatische merken steeds vaker uurwerken en horloges van hoge kwaliteit, toch blijven de Zwitserse horloges dé kwaliteitsstandaard. Swiss Made horloges hebben een hoogwaardige kwaliteit, zijn voor een deel met de hand gemaakt, perfect afgewerkt en geven de tijd zeer nauwkeurig weer.

In 2017 is de Zwitserse wet Ordinance herzien, zodat de link tussen Zwitserland en de Swiss Made horloges nog sterker wordt. Met de herziening wordt misbruik van het kwaliteitslabel voorkomen en wordt het ‘Zwitserse merk’ verstevigd. Een Swiss made horloge is dan ook een echt kwaliteitshorloge dat aan strenge criteria voldoet.

Wanneer is een horloge Swiss Made?

Een Swiss Made horloge moet in Zwitserland zijn gemaakt, maar dit is niet de enige voorwaarde. De Zwitserse Ordinance wet bepaalt dat een horloge het label Swiss Made mag dragen als:

 

Het horloge een Zwitsers uurwerk heeft.

Het uurwerk in Zwitserland in de horlogekast is bevestigd.

Het uurwerk volgens de verplichte technische Zwitserse controles is gecontroleerd. 

De eindcontrole van het horloge in Zwitserland is uitgevoerd.

Het horloge in Zwitserland is samengesteld. 

Minstens 60% van de totale waarde van het horloge in Zwitserland is geproduceerd. 

 

 

Wat is het grootste verschil tussen een Swiss Made en een ‘gewoon’ horloge?

Het grote verschil tussen een Swiss Made horloge en een ‘gewoon’ horloge is de prijs. Het staal van een Zwitsers horloge is zeer duurzaam en heeft een hoge weerstand. Zo roest het niet. De kwaliteit van een Swiss Made horloge is dan ook veel hoger dan een uurwerk uit een land als China of Japan. Dit betekent dat een Zwitsers uurwerk vaak iets duurder is dan een ‘normaal’ horloge. Toch valt de prijs van een Swiss Made horloge vaak heel erg mee. Zo vind je bij Watch2Day goedkope Zwitserse horloges van topmerken als Invicta en Fromanteel.

Waarom zijn Swiss Made horloges zo populair?

Een reden waarom Zwitserse horlogemerken zo populair zijn, is vanwege de lange geschiedenis. In veel landen worden horloges niet meer met zoveel precisie gemaakt. Swiss Made horloges zijn gemaakt door echt vakmensen die de kunst van het horlogemaken beheersen.

Welke horlogemerken hebben Swiss Made horloges?

Ben je op zoek naar een goedkoop Swiss Made horloge? Bij Watch2Day vind je kwaliteitshorloge van de volgende Zwitserse horlogelabels: 

Fromanteel

Invicta

Calvin Klein

Guess 

 

Fromanteel

Horloges van het merk Fromanteel kun je omschrijven als ‘best of both worlds’. Bij de horloges van dit merk is Swiss Made gecombineerd met Dutch Design. Met een Fromanteel horloge draag je dus Zwitserse kwaliteit en Hollandse klasse om je pols. Interesse in een horloge van Fromanteel? Bij Watch2Day profiteer je altijd van een fijne korting.

Invicta

Invicta is het Latijnse woord voor onoverwinnelijk. En dat is ook precies het gevoel dat een Invicta horloge jou geeft. De geschiedenis van het merk Invicta gaat terug naar 1837, naar het Zwitserse plaatsje Ciasso, waar Raphael Picard het horlogemerk Invicta oprichtte. Het merk produceerde eerst alleen automatische horloges, maar later werd de collectie ook uitgebreid met Quartz uurwerken. Eén van de specialiteiten van Invicta is het maken van duikhorloges. Zo zijn de bekende iconische collecties Pro Diver, Ocean Ghost en Lupah hier voorbeelden van. De horloges zijn stijlvol én waterbestendig.

Calvin Klein

Het merk Calvin Klein heeft eigenlijk geen introductie nodig. Dit merk is in 1968 opgericht door de Amerikaanse modeontwerper Calvin Richard Klein. De eerste collectie was een heren- en damesmantellijn. Inmiddels is de collectie flink uitgebreid met sportkleding, blazers, lingerie en horloges. Ook al is Calvin Klein een Amerikaans merk, toch dragen veel horloges het kwaliteitslabel Swiss Made.

 

 

 

Guess

Het merk Guess is in de jaren tachtig door de vier Marciano-broers opgericht. Dit Amerikaanse fashionlabel is ooit gestart als jeansmerk, maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot lifestylemerk met tal van collecties, waaronder een horlogelijn. Veel Guess horloges beschikken over het label Swiss Made en zijn dan ook van een zeer hoge kwaliteit. Met een Guess horloge haal je stijl, fashion en kwaliteit in huis.

Bekijk onze horlogedeals

Wil jij graag een horloge van een topmerk voor een betaalbare prijs? Bekijk dan de horlogedeals op de homepage. Wij hebben elke dag weer nieuwe fijne deals. Watch2Day biedt jou een ruime collectie merkhorloges. Bekijk ook eens de gemiste horlogedeals. Hier vind je onder meer overzicht van goedkope refurbished merkhorloges.

Mis geen enkele horlogedeal 

Abonneer je gratis op onze nieuwsbrief en mis geen enkele horlogedeal meer. Hiermee houden wij je op de hoogte van de laatste nieuwtjes, de leukste acties en de allerbeste horlogedeals. Of volg ons op Facebook en/of Instagram voor de leukste horlogedeals en acties.

Terug naar blog