Wat voor strap draagt het lekkerst tijdens warme dagen en waarom?

Wat voor strap draagt het lekkerst tijdens warme dagen en waarom?

Wat voor strap draagt het lekkerst tijdens warme dagen en waarom?

Ben je er net uit wat betreft de kleding die je in de zomermaanden gaat dragen, doemt er ineens een ander probleem op. De strap, het horlogebandje. Welke draag jij het liefst als het wat warmer weer is? En waarom eigenlijk? En waarom draag je in de zomer ook niet gewoon je leren strap?

Een leren horlogebandje kan door zweet behoorlijk gaan stinken

Heb jij een leren strap, dan weet je dat die tijdens de warme dagen nog wel eens willen gaan zweten. Helemaal als je zelf behoorlijk zweet en de zuurgraad in dat geval zomaar je leren strap aan kan tasten. Bovendien kan een leren horlogebandje door zweet behoorlijk gaan stinken. En die stank krijg je niet zomaar weer weg. Het is dus zeer het overwegen waard om tijdens de warme zomerdagen een strap van een ander materiaal te dragen. Tip: kies voor een wat lossere strap tijdens de zomer. Dat geeft iets meer frisse lucht, voor je huid en voor het horloge.

Kies voor een strap die ruim genoeg is of ruimte biedt

Wat in de zomermaanden ook nog wel eens kan gebeuren is dat je handen en je pols wat verdikken, wat vocht vasthouden. Heb jij elke zomer opnieuw met dit fenomeen te maken, kies dan liever een horlogebandje die ruim genoeg is of die een zeker mate van ruimte biedt. Of er behalve leer dan wel iets beschikbaar is voor om je pols? Absoluut, meer dan genoeg zelfs. RVS bijvoorbeeld is geschikter voor dagelijks gebruik en wat betreft de zomer geschikter dan leer.

Was je strap met water en liever niet met zeep of afwasmiddel

Wil jij zo lang mogelijk doen met je strap, vermijd dan zoveel mogelijk het contact met water. Douchen en zwemmen met je horloge om tast het bandje aan. Ook het blootstellen aan licht is niet altijd goed voor het horlogebandje. Dan namelijk ligt de kans op uitdroging en verkleuring nadrukkelijk op de loer. Merk je dat je strap in de zomer vies wordt, was dan alleen met water en niet met zeep, afwasmiddel en schoonmaakmiddelen. Ook deze producten zijn niet goed voor de aftrap.

Ook zwetende sporters dragen bij voorkeur een strap van rubber

In de zomer ruil je leer in voor bijvoorbeeld een strap van roestvrijstaal, titanium of rubber. Rubber is uitstekend schoon te houden en niet voor niets gebruiken zwetende sporters ook vaak een strap van rubber. Titanium is erg licht, maar wel zeer sterk staal en ook minder gevoelig voor de warmte en andere weersomstandigheden. Overigens is het wel verstandig wit rubber te vermijden in de zomer, dan is er namelijk kans op verkleuring. Vergeet verder dus niet de strap wat losser om de pols te dragen, zoals je ook het bovenste knoopje van je shirt opendoet als de zon zich wat meer laat zien. Zo gun jij je vaste leren strap wat rust en heb je ook eens een keer wat nieuws om je pols. Kom je ook nog eens verrassend voor de dag tijdens de zomermaanden!

Terug naar blog