Horlogematen

Horlogematen

Het aanschaffen van een horloge is zo eenvoudig nog niet. Zeker niet als je dat digitaal doet. Vroeger ging je gewoon naar de winkel of een warenhuis. Tegenwoordig zie je pas bij het uitpakken van je pakketje wat je (letterlijk) in huis hebt gehaald. Komt de kleur wel overeen met wat je in gedachten had? Past de maat wel bij de grootte van je pols? Op dat laatste gaan wij nu wat specifieker in. Niets is namelijk zo’n grote teleurstelling als jouw nieuwe aanwinst niet aansluit bij het plaatje dat je in je hoofd had… Watch2day to the rescue!

 

Old school

 

Wat zou het toch handig zijn als we als één of andere superheld in één opslag de omtrek van onze pols zouden kunnen zien. Helaas zijn hier geen handige digitale apparaten voor en ben je aangewezen op een meetlint of nog simpeler; een stukje papier. Geen meetlint bij de hand? Wikkel dan een strookje papier om je pols en zet streepjes. Leg deze vervolgens naast een liniaal et voilà; je weet jouw omtrek. De gemiddelde omtrek van een mannenpols is 190 tot 200 mm. De vrouwenpols is wat kleiner, de gemiddelde omtrek is hier 170 tot 180 mm.

 

 

Bekijk hier onze klassiekers, middelmaatjes of XL toppers!

 

 

De juiste match

 

Nu we weten wat de gemiddelde polsomtrek is, kunnen we gaan kijken naar de verschillende kasten. Deze worden altijd aangegeven in millimeters. Wijkt jouw omtrek af van het gemiddelde dan kun je ervan uitgaan dat je voor een groot of klein model moet gaan. Hieronder vind je een indicatie van de meest voorkomende horlogekasten:

 

Mannen:

36 – 39 mm klassieke kleine maat (S)

40 – 45 mm middelmaat (M)

46 – 51 mm groot (L)

52 >  – (XL)

 

Vrouwen:

26 – 29 mm klassieke kleine maat (S)

30 – 34 mm middelmaat (M)

35 – 39 mm groot (L)

40 >  – (XL)

 

Over smaak valt niet te twisten

 

Mocht je nu tot de conclusie zijn gekomen dat je beschikt over een ‘gemiddelde polsomtrek’ wil dat niet zeggen dat je ook daadwerkelijk voor een maatje M moet kiezen. Smaak speelt altijd nog een grote rol. Misschien is “the bigger the better” wel jouw motto en ben jij van mening dat jouw horloge wel mag opvallen. Dan komt een XL horloge bij jou goed tot z’n recht. Houd jij eerder van subtiel en klassiek? Dan is een kleinere maat het antwoord. Onthoud; een horloge is een reflectie van jou. Wat jouw polsomtrek ook is, over smaak valt niet te twisten. Vanaf nu sturen we je in ieder geval goed voorbereid op (horloge)pad!

 

Benieuwd naar de Watch2day klassiekers, middelmaatjes of XL toppers? Neem hier een kijkje!

 

 

Bekijk al onze deals hier!

 

Terug naar blog