Hoe kies je een horloge dat bij je past?

Hoe kies je een horloge dat bij je past?

 

Ben je op zoek naar een nieuw horloge? Dan wil je natuurlijk een horloge dat perfect bij jou past. Alleen hoe vind je een horloge dat goed aansluit bij jouw stijl en jouw persoonlijkheid? Wij geven je 10 handige tips waarmee jij hét perfecte horloge vindt.

1. Ga na hoeveel je wilt betalen

Het is belangrijk om een budget te bepalen. Ga dus na welke prijs je wilt betalen voor een nieuw horloge. Door dit te doen, kun je al een groot deel van je keuzemogelijkheden schrappen. Het wordt dan een stuk makkelijker om een nieuw polshorloge te vinden.

2. Waar wil je het horloge voor gebruiken? 

Waar wil je het horloge voor gebruiken? Heb je het enkel nodig om de tijd af te lezen? Of wil je het ook als een accessoire gebruiken? Door jezelf dit af te vragen, kun je al een goede voorselectie maken. Houd hierbij ook rekening met je dagelijkse bezigheden. Als je tijdens het sporten een horloge wilt dragen, heb je een sterk en sportief exemplaar nodig. Voor speciale gelegenheden, vergaderingen of kantoorwerk voldoet een klassiek, fijn exemplaar.

 

 

3. Check jouw stijl

Welke stijl moet het horloge hebben? Dit kan basic, sportief, klassiek of stoer zijn. Kijk hierbij naar jouw kledingstijl. Heb je een sportieve stijl? Kies dan ook voor een sportief horloge, bijvoorbeeld de schokbestendige Casio G-shock XXL of de Invicta Pro Diver XL Chronograph. Een horloge van Fromanteel Amsterdam of Cortese past weer goed bij je als je een klassieke stijl hebt.

4. Kijk naar het type polsband

Ga je voor een polsband van kunststof, leder of staal? Het is belangrijk om je keuze ook hierop te laten afstemmen. De ene persoon draagt graag leder om de pols, terwijl de andere persoon staal prettiger vindt. Ga dus goed na wat voor jou comfortabel aanvoelt. Als je dit weet, vallen veel horloges al af. Je kunt dan gerichter zoeken naar een polshorloge.

5. Kies een kleur die bij jouw kledingstijl past

In welke kleur heb jij een horloge het liefst? Ben je op zoek naar een exemplaar in een opvallende kleur, zoals geel, rood of groen? Hoe opvallender de kleur is, hoe minder goed deze bij je outfit past. Of heb je liever een horloge in een subtielere kleur, zoals bruin, zwart of blauw? Een horloge in een neutrale kleur kun je het beste afstemmen op je kleding en kun je jarenlang dragen.

6. Kijk naar de afmeting van de horlogekast en vorm van de kast

Vooral wanneer je je online oriënteert, is het van belang om goed naar de afmeting van de horlogekast te kijken. Een horlogekast met een afmeting van boven de 42 millimeter kan al snel te groot zijn, ook voor mannen. Bovendien is een dik horloge ook niet altijd handig. Welk horloge je kiest, hangt dus ook weer af van de maat die jij wenst. Verder speelt de vorm van de horlogekast ook een rol. Geef je de voorkeur aan een ronde, vierkante of ovalen kast?

7. Ga na welke eigenschappen jij zoekt in een horloge

Welke eigenschappen zoek jij in een horloge? De meeste horloges beschikken over diverse eigenschappen, zoals een 24-uursfunctie, een alarm, een datumweergave, een dagaanduiding, een stopwatch, een secondewijzer, enz. Vraag jezelf dan ook af welke eigenschappen jij zoekt in een horloge en pas hier je keuze op aan.

 

 

8. Kies een horloge dat bij je huidskleur past

Bij de meeste mensen gaat de voorkeur uit naar zilver, goud, zwart, bruin of roségoud. Toch is het een goed idee om eerst eens te experimenteren welke kleur jou goed staat. Zo kan een goudkleurig horloge er online prachtig uitzien, maar als je hem om je pols hebt nogal flets overkomen. Het kan dan zijn dat zilver of rosékleurig jou veel mooier staat.

9. Quartz of automatisch?

Er zijn twee soorten uurwerken die worden gebruikt. Dit zijn een Quartz uurwerk en een automatisch uurwerk. Voordat je een horloge kiest, is het belangrijk dat je weet wat voor soort uurwerk je wilt. Een Quartz horloge wordt aangedreven door een batterij. Een automatisch uurwerk werkt weer op energie. Beide types hebben voor- en nadelen. Een Quartz horloge is bijvoorbeeld voordelig in aanschaf en betrouwbaar. Een automatisch horloge heeft een langere levensduur en je hoeft de batterij niet te vervangen. Lees hier meer over de voor-en nadelen van een Quartz en een automatisch horloge.

10. Vertrouw vooral op je eigen keuze

Natuurlijk is het leuk als je complimentjes krijgt over je nieuwe horloge, maar laat je keuze hier nooit van af hangen. Vertrouw vooral op je gevoel en jouw eigen keuze. Jij moet het horloge immers dragen, dus het is belangrijk dat je een exemplaar kiest waar je geen twijfels over hebt. Kies het horloge dus vooral zelf en laat je keuze niet afhangen van anderen.

Elke dag de nieuwste horlogedeals

Weet jij welk soort horloge jij wilt? Neem dan eens een kijkje op de homepage van Watch2Day. Hier vind je elk dag de nieuwste horlogedeals. Wij beschikken over een ruime collectie merkhorloges voor dames en heren. Neem ook eens een kijkje bij de gemiste horlogedeals. Je treft hier onder meer een overzicht van refurbished merkhorloge voor een fijne prijs.

Zó mis jij geen enkele horlogedeal

Wil jij geen enkele horlogedeal missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Hiermee ben jij altijd als eerste op de hoogte van de beste horlogedeals. Of volg ons op Facebook en Instagram. Op onze social mediapagina’s informeren wij jou over de laatste horlogetrends, nieuwtjes en onze voordelige horlogedeals.

Geniet snel van je nieuwe watch

Wil je graag een horloge bestellen bij Watch2Day? Dan kan dat met slechts één druk op de knop. Wij bieden je diverse bekende en betrouwbare betaalmogelijkheden. Je kunt jouw aankoop betalen met je creditcard of via iDeal, Afterpay, PayPal, Bancontact / Mister Cash en Buckaroo. Zodra wij je betaling hebben ontvangen, gaan wij voor je aan de slag. Vervolgens ontvang je jouw nieuwe horloge binnen vijf werkdagen. Dit betekent dat jij dus snel kunt genieten van je nieuwe watch!

Terug naar blog