Drie tips bij het kopen van een horloge!

Drie tips bij het kopen van een horloge!

 

Het hebben van een mooi horloge is een musthave voor elke outfit. Ben jij van plan om binnenkort een horloge te kopen? Dan kan dit best een flinke klus worden. Horloges heb je namelijk in verschillende soorten en maten, die elk hun eigen functies en kenmerken hebben. Om maar te zwijgen over de verschillende kleuren en prijzen… Daarom hebben wij drie tips voor je samengesteld die je bij je keuze kunnen helpen!

 

 

 

1.  Kies de juiste uurwerk

 

Automatische horloges

Bij een automatisch horloge, zoals onze Orient Mako II Automatics, wordt het uurwerk opgeladen door middel van de natuurlijke bewegingen van je pols. Tijdens het lopen of het bewegen van je armen wordt er energie opgewekt, deze energie wordt opgeslagen waardoor jij dus geen batterij meer nodig hebt! Je hebt wel een minimaal aantal bewegingen per dag nodig om het uurwerk gaande te houden.

 

Quartz horloges

Een quartz horloge is ongetwijfeld het meest bekende type uurwerk. Deze wordt opgeladen door een batterij dat in het horloge zit. De batterij zorgt voor trillingen op een constante frequentie waardoor jij de tijd kunt zien. Quartz horloges staan over het algemeen bekend om de precisie in tijdsaanduiding. Daarnaast kunnen zij beter tegen een stootje en gaat de batterij één tot vijf jaar mee.

 

Klik hier om onze uitgebreide assortiment in uurwerken te bekijken!

 

Solar horloges

Bij een solar horloge, je raadt het al, draait het uurwerk door middel van energie uit licht. Dit licht kan zowel zon als kunstmatig licht zijn. In de zonnecel van het horloge wordt dit licht omgezet en opgeslagen in elektrische energie. Met behulp van een indicator kun je eenvoudig aflezen wat de status van de batterij is. Zo draait ons TechnoMarine Cruise herenhorloge ook op licht.

 

 

2. Kies de juiste maat

 

Heb jij wel eens stilgestaan bij de juiste maat voor om jouw pols? Een te groot horloge ziet er snel onverzorgd uit en dat is precies wat je niet wilt hebben. De grootte bepaalt voor een groot deel hoe het horloge om de pols oogt en draagt ook bij aan het draagcomfort. Let daarom goed op de pasvorm. Een horloge dient vanzelfsprekend niet te strak maar zeker ook niet te los te zitten. 40 mm horloges worden als middenmaat beschouwd. Horloges met een kastbreedte van 36 tot 38 mm zijn vaak klassieke of vintage horloges. Ook heb je horloges met kasten van 46 mm of groter, denk hierbij aan duikhorloges of andere opvallende horlogedesigns. Ga vooral op je gevoel af.

 

 

 

3. Kies de juiste glassoort

 

Mineraalglas

Mineraalglas is het meest voorkomende glassoort onder horloges. Doordat het glas ontzettend hard is, is deze moeilijk te breken. Het glas is daarentegen wel een stuk minder krasvast dan bijvoorbeeld saffier.

 

Kunststof glas

Kunststof glas heeft als voordeel dat het bijna onbreekbaar is, dus een horloge met een kunststof glas kan zeker tegen een stootje. Het materiaal is erg betaalbaar, waardoor je kunststof glazen vooral in de goedkopere horloges terug ziet. Let er wel op dat kunststof gemaakt is van een zachte materiaal wat erg gevoelig is voor krassen.

 

Saffierglas

Saffierglas is het sterkste, meeste heldere en duurzaamste glas dat er is. Ook staat dit glas erom bekend zeer krasvast te zijn. Gezien alle voordelen ligt de prijs dan ook een stukje hoger dan bij mineraal- of kunststof glas. Saffierglas zie je daarom sneller bij de exclusievere horloges.

 

Mineraalglas met een saffiercoating

'Best of both worlds' zo zou je het horloge kunnen noemen dat is voorzien van mineraalglas met een saffiercoating. Dit betekent namelijk dat je horloge moeilijk te breken én krasvast is. Iets wat perfect is voor de brokkenpiloot. Of als je gewoon voor de beste kwaliteit wil gaan.

 

Ben jij na het lezen van dit artikel helemaal klaar voor het kopen van jouw (eerst)volgende horloge? Neem dan een kijkje in ons assortiment. Bij Watch2Day bieden wij je namelijk elke dag dé beste horlogedeals aan tegen de laagste prijsgarantie!

 

Klik hier voor een overzicht van al onze producten!

 

Terug naar blog