Dit zijn de 10 duurste horloges ooit

Dit zijn de 10 duurste horloges ooit

Dit zijn de 10 duurste horloges ooit

Voor de meeste mensen is een horloge meer dan slechts een uurwerk dat je vertelt hoe laat het is. Vaak dient een polshorloge ook als een accessoire, een verzamelitem of een statussymbool. Vooral beroemdheden en miljonairs dragen een watch om deze aan de buitenwereld te laten zien. Dit lukt ze vooral als een horloge een paar miljoen euro heeft gekost. Wij hebben een top 10 van de duurste horloges ooit voor je samengesteld.

De onderstaande horloges zijn zo duur, omdat er bijzondere onderdelen in zitten, zoals meteoren, zeldzame diamanten of het bot van een dinosaurus (echt waar). Lees vooral verder als jij erachter wilt komen waarom deze 10 horloges zo bijzonder zijn en waarom ze zoveel geld kosten.

10. De Hublot Big Bang - 5 miljoen euro 

Hublot is een Zwitserse horlogemaker die standaard polshorloges maakt. De Hublot Big Bang was een aantal jaren het allerduurste horloge ter wereld. In dit uurwerk zijn 1282 diamanten verwerkt. Hublot was er ruim een jaar mee bezig om dit diamanten horloge te creëren. Het polshorloge werd door Beyoncé gekocht als verjaardagscadeau voor haar man Jay-Z.

9. Calibre 89 van Patek Philippe - 6 miljoen euro 

De Calibre 89 van het Zwitserse luxe horlogemerk Patek Philippe is een redelijk nieuw model in dit lijstje. Het gouden horloge werd in 1989 ontworpen ter ere van de 150 ste verjaardag van het label. In totaal kostte het negen jaar om het horloge te maken. Het doel was om het meest gecompliceerde horloge ter wereld te creëren. De Calibre 89 heeft 18 complicaties, oftewel kenmerken, en beschikt over twee kanten met een uurwerk. Deze bijzonder watch bevat niet alleen de standaard elementen, maar ook een sterrenkaart, een maanfase indicator, een thermometer, een chronometer en een zonsopkomst- en zonsondergangindicator. Er zijn vier exemplaren van de Calibre 89 gemaakt: een in witgoud, een in geel goud, een in roségoud en een in platina.

8. 57260 Reference van Vacheron Constantin - 8 miljoen euro

De 57260 Reference is op dit moment het meest gecompliceerde polshorloge wereldwijd. Het horloge bevat 57 complicaties. Dit exemplaar is ontworpen ter gelegenheid van de 260 e verjaardag van het merk Vacheron Constantin. Het horloge beschikt over 2800 onderdelen die allemaal gedecodeerd zijn met de hand. De 57260 Reference is uitgerust met tientallen functies, zoals kalenders, alarmen, chronografen en astronomie. Natuurlijk houdt dit horloge ook nog de tijd bij!

7. Kallista van Vacheron Constantin - 11 miljoen euro

De Kallista van Vacheron Constantin is bedekt met maar liefst 118 diamanten in smaragdvorm. Het horloge werd in 1979 ontworpen en sindsdien is de waarde gestegen van 5 miljoen naar 11 miljoen euro. Het kostte de makers ruim 20 maanden om alle diamanten in het uurwerk te plaatsen.

6. The Billionaire van Jacob & Co - 18 miljoen euro

Het label Jacob & Co ontwierp The Billionaire: een 18 karaat witgouden luxe skelethorloge die volledige bezet is met 260 karaat diamanten. Het uurwerk bevat 167 componenten en heeft een reserve van 72 uur. The Billionaire is in 2018 gekocht door de beste betaalde sportman ter wereld, Floyd Mayweather.

5. Henry Graves Junior Supercomplication Pocket Watch van Patek Philippe - 24 miljoen euro

De vermogende bankier Henry Graves Junior gaf Patek Philippe in 1925 de opdracht om het meest ingewikkelde zakhorloge teer wereld voor hem te ontwerpen. De horlogemaker ontwierp de Supercomplication Pocket Watch: een zakhorloge met 24 functies. Iets dat een unicum was voor die tijd. Het zakhorloge beschikt onder meer over een zonsopgang- en zonsondergang indicator, een eeuwigdurende kalender, een stopwatch en het geluid van het klokkenspel van de Westminster.

4. Chopard 201 - 25 miljoen euro

De Chopard 201 dankt zijn naam aan de 201 karaat diamanten die in het horloge zijn verwerkt. Het horloge is vervaardigd door het Zwitserse merk Chopard en bestaat uit ontelbaar veel glitters. De Chopard 201 is met de hand gemaakt in 2000 en bevat drie hartvormige diamanten. Als je op een diamant drukt, gaan de harten open om de tijd weer te geven.

3. Marie Antoinette Grande Complication van Breguet - 30 miljoen euro

De Grande Complication voor koningin Marie Antoinette werd in 1783 ontworpen door Abraham-Louis Breguet. Als horlogemaker had hij veel bekende en hooggeplaatste vrienden, waaronder een aantal mensen van het koningshuis. De Marie Antoinette Grande Complication was zo gecompliceerd dat Breguet er ruim 44 jaar aan heeft gewerkt.

2. Fascination van Graff Diamonds - 40 miljoen euro

De Fascination van Graff Diamonds geeft niet alleen de tijd aan, maar is ook een armband. Dit polshorloge bevat meer dan 152 karaten aan diamanten. De armband is uitgerust met een unieke 38, 13-karaats diamant in peervorm. De diamant kan zelfs uit het horloge worden genomen om als een ring te dragen.

1. Hallucination van Graff Diamonds - 55 miljoen euro

Net als op de tweede plaats, staat op de eerste plaats een horloge van het merk Graff Diamonds. De Hallucination bestaat uit kleurrijke diamanten van 110 karaat. De diamanten zijn niet alleen erg groot, maar ook heel zeldzaam. Met het ontwerpen van dit horloge maakte Graff zijn droom waar. De Hallucination is een opmerkelijk horloge geworden dat de onbeheersbare passie voor diamanten weergeeft.

Betaalbare horloges online

De bovenstaande top 10 is een extreme lijst met de duurste horloges aller tijden. Deze horloges zijn miljoenen waard en alleen bestemd voor de allerrijksten. Natuurlijk betekent dit niet dat een stijlvol en luxe horloge duizenden of miljoenen euro’s moet kosten. Er zijn tal van exclusieve, zeer betaalbare horloges online verkrijgbaar.

Zo vind jij een exclusief en betaalbaar horloge

Ben jij op zoek naar een exclusief en betaalbaar horloge? Neem dan een kijkje op Watch2Day. Hier vind je elke dag de allernieuwste horlogedeals van topmerken als Guess, Seiko, Casio, Invicta, Emporio Armani, Skagen en Cortese. Bekijk ook eens de pagina met alle gemiste horlogedeals. Ook hier tref je prachtige horloges van topmerken voor een heel fijne prijs.

Volg ons op Instagram en Facebook 

Door je te abonneren op onze nieuwsbrief ben jij als eerste op de hoogte van de laatste horlogedeals. Volg Watch2Day ook op Instagram en Facebook. Op onze social mediapagina’s informeren wij jou continu over de laatste horlogetrends en voordeligste horlogedeals.

Terug naar blog