Dé horlogetrends van 2018

Dé horlogetrends van 2018

 

Zijn horloges zeg maar echt jouw ding? En ben je benieuwd naar de trends van dit jaar of kan je wel wat inspiratie gebruiken? Watch2day heeft ze allemaal voor je op een rijtje gezet waardoor jij precies weet wat er allemaal speelt. Wellicht zit er een trend tussen waar jij ontzettend happy van wordt! 

 

 

Retro/ vintage horloges

 

Met de komst van de smartwatches, lijkt de focus op de toekomst te liggen. Meer functies, meer mogelijkheden en meer speciale tools. Ondanks deze modernisering grijpen we steeds vaker terug naar het verleden. Retro/ vintage horloges zijn daarom helemaal hot. Of we het nu hebben over de roaring twenties, de veelbewogen jaren 40, 50, 60 of 70, vrijwel alle invloeden uit deze jaren komen weer voorbij. De fashionindustrie pikte deze trend al veel eerder op wat kleding betreft, maar voert dit nu ook door in de horlogewereld. Iets waar de meeste mensen van smullen.

 

 

Klik hier om onze klassieke Lars Larsen horloge te bekijken!

 

 

Less is more

 

Er is een periode geweest waar “the bigger, the better” gold, maar die tijd is voorbij. Enorme units moeten nu plaats maken voor kleinere klokken. Kasten met een diameter van 39 tot 42 millimeter zijn nu eerder de standaard. Zoals bijvoorbeeld onze Lars Larsen horloge. Ook het uiterlijk van deze horloges is een stuk ingetogener. Minimalistisch is de juiste benaming. Alle poespas zoals grote cijfers en drukke wijzerplaten zijn niet meer van deze tijd. Strak, rustig en clean is waar de modebewuste man/ vrouw mee rondloopt.

 

Blue is the new black

 

Zwart is en blijft een graag geziene kleur bij mannen en vrouwen. Of het nu gaat om kleding of horloges, zwart is altijd goed. Maar er is een kaper op de kust… blauw. Inmiddels kun je blauw beschouwen als het broertje van zwart en wit. De selectie horloges met een blauwe wijzerplaat of een blauwe band is eindeloos. Dit heeft alles te maken met het feit dat je blauw net zo makkelijk kunt combineren als zwart. Het heeft alleen een nét iets speelser effect.

 

Klik hier om onze megapopulaire, blauwe Cortese Savoia te bekijken!

 

 

 

Mesh banden

 

Het klassieke leren (croco-look) bandje kennen we nu wel. De mesh band heeft daarom zijn kans schoon gezien om wat populariteit te stelen. Mesh wordt gemaakt van geweven staal dat in twee varianten wordt toegepast. In een grovere versie, wat vaak samengaat met grote (duik)horloges. En in een fijnere variant die mooi staan bij klassieke, design-horloges. Zoals de Breed Espinosa Chronographs. Het fijne aan mesh is, is dat deze banden voor minder bezwete polsen zorgen bij warm weer én ze zijn makkelijker schoon te houden. Ook deze trend geldt voor zowel mannen als vrouwen.

 

Mocht je enthousiast geworden zijn en ben je nieuwsgierig naar de horloges die wij in ons assortiment hebben? Klik dan op onderstaande link!

 

Bekijk al onze deals hier!

 

Terug naar blog