De 10 oudste horlogemerken

De 10 oudste horlogemerken

Veel van de horloges die we tegenwoordig dragen bestaan relatief kort. Toch zijn er ook een hoop horlogemerken die al een lange tijd meegaan. Deze merken moeten natuurlijk wel iets bijzonders hebben. Ben jij benieuwd naar welke horlogemerken van nu al het langste meegaan? Hieronder lees je welke merken het langste bestaan.

 

10. Rolex

Rolex is een van de populairste horlogemerken op dit moment. Het merk is niet alleen populair onder echte horlogeliefhebbers, vrijwel iedereen heeft weleens van dit merk gehoord. Rolex is een merk met een rijk verleden. Dit horlogemerk is in het jaar 1905 opgericht in Londen, door Hans Wildrof en Alfred Davis.

9. Seiko

Nog een horlogemerk dat de meeste mensen wel kennen is Seiko. Bij Watch2Day hebben we ook regelmatig horloges van dit merk in de aanbieding. Seiko is opgericht in 1882. We moeten hier alleen wel bij vermelden dat het merk later pas horloges is gaan maken.

8. Audemars Piguet

Onder zakenmannen is Audemars Piguet misschien nog wel geliefder dan het merk Rolex. Het merk is ontstaan in 1875, in Zwitserland. De horloges zijn bijzonder prijzig en voor minder dan €10.000 zal je ze niet snel tegenkomen.

7. Patek Philippe

Patek Philippe is nog een zeer exclusief merk. Het merk bestaat al sinds 1839. Elke horloge kenner raakt enthousiast van de uurwerken van dit merk. Voor de gemiddelde liefhebber zijn de horloges echter onbetaalbaar.

6. Longines

Longines is nog een populair horlogemerk dat uit Zwitserland afkomstig is. In 1832 is Longines opgericht door Auguste Agassiz.

5. Gallet & Cie Humbertus

Gallet begon al in de 15e eeuw met het maken van horloges. Het merk werd in 1826 echter pas officieel ingeschreven. Gallet is een stuk minder duur dan merken als Patek Philippe.

4. Breguet

Breguet is opgericht in 1775. Dit horlogemerk is een van de oudste merken die we kennen. Het merk is ook verantwoordelijk geweest voor verschillende technologische ontwikkelingen op het gebied van horloges.

3. Vacheron Constantin

Vacheron Constantin is maar liefst twintig jaar ouder dan Breguet. Het merk is namelijk opgericht in 1755. Het merk bestaat al bijna 260 jaar en is altijd horloges blijven produceren. Dit terwijl de volgende twee merken in de lijst tussendoor eens gestopt zijn. Je kunt dus wel stellen dat Vacheron Constantin het langst opererende horlogemerk is.

2. Favre Leuba

Favre Leuba is een merk dat al opgericht is in 1737. Het merk produceert tegenwoordig weer horloges, maar heeft ook zwaardere tijden gekend. Eind jaren ’60 van de vorige eeuw kwamen er goedkope Quartz horloges op de markt. Dit heeft Favre Leuba destijds flink in de problemen gebracht.

1. Blancpain

Blancpain is het oudste horlogemerk op deze lijst. Het merk bestaat al sinds 1735. Blancpain is nog een merk dat ook moeilijkere tijdens heeft gekend. Tegenwoordig is het merk onderdeel van Swatch en produceert het weer horloges.

De 10 bovenstaande horlogemerken hebben veel bijgedragen aan de ontwikkelingen van de horloges. De eerste horloges zijn natuurlijk niet te vergelijken met de horloges zoals we die nu kennen. Ben jij een echte liefhebber van horloges? Dan vind je op Watch2Day veel meer leuke informatie over horloges. Daarnaast vind je op de website ook dagelijks de beste horloge sales. Om klokslag 12 uur worden er weer nieuwe deals geplaatst, houd ons aanbod dus in de gaten

Terug naar blog