Mix & match je outfit met je horloge

Mix & match je outfit met je horloge

Voor veel mensen zijn horloges een extraatje op een feestelijke, casual, sportieve of speelse look. Je kiest meestal je outfit uit en beslist op basis daarvan welk horloge je gaat dragen. Wat dacht je ervan om dit eens andersom te doen? Eerst je horloge kiezen én dan pas beslissen welke kleding en welke jas je daarbij gaat aantrekken? Voor welke volgorde je ook kiest, dat het aan te raden is om je horloges te mixen en matchen met je outfit. Op die manier kun je je look helemaal afmaken of kun je ervoor zorgen dat je een goede basis hebt. In dit artikel vertellen we je wat meer over het combineren van je outfit met je horloge.
 

 

Horloges combineren in een nette look

Er is voor iedere look een herenhorloge of dameshorloge te koop en dat is maar goed ook: bij een nette look draag je immers een ander horloge dan bij een meer sportieve look. Draag je vijf dagen per week een pak, een nette broek met een blouse of een rok met blouse en jasje? Dan is het aan te raden om voor een zakelijk horloge te gaan. Zakelijke horloges zijn vaak klassieke modellen in het zilver of zwart. Emporio Armani is bijvoorbeeld een van de bekendere merken die dergelijke classy horloges produceert. Een mooi edelstalen horloge met zwarte of blauwe wijzerplaat staat dan ook te gek bij een net jasje zoals een colbert of een blazer. Combinaties van dit soort horloges met andere jassen met een net karakter zijn ook de juiste keuze.

 

Welk horloge kies je bij een feestelijke look?

Ben je echter op zoek naar een passend horloge bij een feestelijke look dan kun je in de volgende alinea ook zeker het één en ander vinden. Voor een feestelijke look zijn black tie the way to go! Deze horloges herken je direct aan hun eenvoudige stijlvolle karakter. Dit soort horloges zijn klassiek en passen perfect bij een feestelijke outfit, zoals een kleurrijk jurkje of een chinobroek met blouse, zonder dat ze de complete shine stelen van je look. Misschien ken je de horloges van Fromanteel al wel: stuk voor stuk prachtige horloges die rust uitstralen en daardoor de perfecte aanvulling zijn op een opvallende outfit. Dit soort horloges passen heel goed bij shirts of jurkjes met print, kleurrijke rokken en shirts, opvallende pakken en geprinte truien en sweaters. Onze aanrader: kies voor een black tie horloge in een kleur die je ook bij andere outfits past, zodat je het horloge bij meerdere gelegenheden aan kunt. 

Sportief horloge bij je sportieve look

Ook voor je alledaagse casual en sporty look heb je natuurlijk een passend horloge nodig. Helemaal van deze tijd zijn de chronograaf horloges van bijvoorbeeld Seiko die tegenwoordig in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Het handige kenmerk van chronograaf horloges is dat deze je de mogelijkheid bieden om de tijd te meten. 

Met een chronograaf hoef je amper je telefoon nog uit je tas te halen!. Er is voor ieder wat wils te verkrijgen: combineer daarom je Seiko chronograaf horloge met je dagelijkse look, zoals een skinny jeans, sweater en een paar sneakers of draag het Seiko horloge met je sportoutfit tijdens een rondje hardlopen of fietsen. Met de chronograaf functie kun je precies je rondetijden bijhouden. Daarnaast ziet een Chronograaf horloge er trendy uit en matcht het ontzettend goed bij je look. Wat wil je nog meer?

Terug naar blog