Elke dag de beste horlogedealsLaagste prijsgarantie100% originele merkhorlogesVerzending naar NL & BEKlanten geven ons een 8.6
 

Waarom trainen met een balance board

25 nov 2021

Wat kan je met een balance board doen en waar is het goed voor? De naam verklapt het al een beetje, een balance board is een bord waarmee je je balans traint. Een van de voordelen van balans oefeningen is dat het de buikspieren verstevigd. Dit zorgt op ten duur voor je een betere houding krijgt. Betere stabiliteit is altijd goed om mee te nemen. In het dagelijkse leven, maar ook bijvoorbeeld in de sport. Zo kunnen er veel blessures voorkomen worden. Vooral mensen met zwakke knieën zouden hier veel baat bij hebben omdat het er ook voor zorgt dat je knie stabiliteit ontwikkeld. In de fysiotherapie wordt een balance board regelmatig gebruikt zodat de spieren versterkt worden. Het wordt beschouwd als een effectief middel om het herstel van blessures te bevorderen.

 

 

Helpt en voorkomt rugpijn

Om even in te trend van blessures te blijven. Hoe ouder je wordt (maar ook afhankelijk van het soort beroep) is de kans groot dat je steeds vaker last krijgt van rugpijn. Er zijn meerderen reden waarom je rug pijn kan doen. Bijvoorbeeld zenuwpijn, een spierverrekking of omdat je een zwakke core hebt. Nu is het altijd verstandig om bij langdurige pijn een huisarts raad te plegen, maar er zijn ook manieren om rugpijn te voorkomen en deze pijn te verminderen.

Bij je core moet je niet alleen maar denken aan een six pack, maar ook de spieren in je zij, en je onderrug. Deze spieren werken allemaal samen om je in balans te houden. 

Bepaalde oefeningen kunnen je rugpijn erger maken, dus het is belangrijk dat je juiste oefeningen doet.  Oefeningen die je kan die zijn bijvoorbeeld crunches en bridges. Oefeningen met een balance board versterken je core. Alleen maar op een balance board staan geeft al een goede core workout. Andere oefeningen die je kan doen op je balance board zijn bridges en planks.

 

Een betere houding

Een ander voordeel dat al eerder is aangekaart is dat je met deze oefeningen je postuur kan verbeteren. Als je kantoorbaan hebt van 9 tot 5, maar ook mensen met een lange reistijd kunnen al snel een slecht postuur ontwikkelen. Vanwege deze houding zie je vaker dat rug bol staat en schouders te ver naar voren. Dit is natuurlijk niet goed, je hoort een goed postuur te hebben want daar profeteer je alleen maar van in de toekomst. Aan de hand van een balance board kan je je postuur trainen en een betere houding ontwikkelen. Door te trainen met dit board train je spieren in de romp die normaal gesproken niet getraind worden.

Bij het gebruik van een balance board train je niet alleen maar je lichaam maar ook je brein. Om te kunnen balanceren op een balance board ben je constant aan het concentreren en aan het opletten of je misschien moet bijsturen. Door dit over en over te doen train je je brein om op bepaalde taken sneller te reageren. Hoe meer je dit traint hoe meer je zult merken dat je op bepaalde oefeningen veel gemakkelijker en sneller reageert.

 

Meteen aan de slag!

 
 
iDeal, AfterPay, Paypal, Visa, Mastercard, Maestro, Bancontact MisterCash, Adyen, Post.nl